Skydda din byggnad från solen

Alla markis- eller solskyddssystem som monteras på ett fönster skyddar automatiskt fönstret från solen, vilket hjälper till att hålla det svalt. Detta gör att du kan njuta av en mer bekväm inomhusmiljö, och följaktligen ett lägre behov av elektriska energikällor som luftkonditionering enheter för att leverera kylning hemma. Och det finns fler: många solskyddsprodukter kan du fortfarande få sol i även när du inte vill ha det, ett attraktivt naturligt sätt att värma ditt hus.

Det finns flera olika typer av solskyddsprodukter för fönster, inklusive fönsterluckor och markiser. Alla ger en lika adekvat nivå av solskydd, med skillnader i graden av effektivitet. Till exempel, vissa fönsterluckor och markiser stoppa majoriteten av solljus att kunna nå dina fönster; andra helt kan blockera mest solljus. Ett fåtal företag har utvecklat produkter som kan kontrollera mängden solljus ett visst område får, genom att använda tygmaterial eller transparent plast för att spåra mängden solljus som passerar genom markis eller persienn. Se efter med Beroma om du vill ha tips på bästa lösningen för dig.

Ett annat alternativ är utomhus persienner och markiser. Dessa kan användas för att skydda både interiör och exteriör av din fastighet, men de skiljer sig i effektivitet. Utomhus persienner kan ofta ge mer avskildhet än markiser, medan en utomhus markis kan också tjäna det dubbla syftet att ge skugga och skydd mot elementen. Markiser finns i en rad stilar och kan ofta installeras på utsidan av ditt hus eller affärslokaler.

Markiser och persienner skiljer sig i sin kostnadseffektivitet, vilket innebär att de är hållbara alternativ till dyra fönsterbehandlingar. De är också en bra idé för att skydda utsidan av din byggnad, särskilt om du vill behålla karaktären av din byggnad design. Markiser och persienner är ett effektivt sätt att minska den mängd värme som kommer in i ett rum under sommarmånaderna. Värme kan skapa problem för företagen, både när det gäller att öka reparationskostnaderna och obehag för personalen. En markis kan bidra till att hålla temperaturen balanserad, samtidigt som temperaturen i själva kontoret eller byggnaden minskar. Många människor finner tröst i skuggan, vilket är en annan anledning till varför de är ett så populärt val när man väljer en exteriör markis för ditt företag eller hem.

Den billigaste formen av solskydd är tyg markiser. Dessa markiser finns i en rad olika mönster och färger som matchar dina personliga preferenser. De är bra på att blockera ut det ljusa solljuset, men på grund av deras ljusblockerande egenskaper kan de vara en källa till obehag för vissa människor. En annan nackdel är att de inte kan blockera ut allt solljus, vilket innebär att om du vill helt skydda ditt företag från solljus, måste du köpa ett paraply eller blockera den med en annan produkt. En annan nackdel är att UV-skydd ofta inte finns i denna typ av tyg.

Infällbara markiser är det bästa alternativet för alla som söker hög kvalitet, men ändå prisvärd solskydd. Dessa markiser kan manuellt eller elektriskt manövreras. Manuella infällbara markiser är idealiska för områden där solljus är oförutsägbart men kan vara mindre bekvämt. Använda en eldriven infällbar markis innebär att oavsett hur mycket skada som orsakas av strukturen på din byggnad av strålarna, markisen själv inte kommer att skadas. Elektriska infällbara markiser fungerar med lätthet på praktiskt taget alla ytor och gör att du kan skydda din byggnad fullt ut.

Ett spabad i hemmet

Med ett spabad hemma kan du bada året om oavsett vilken temperatur det är ute. Viskan Spa Center i Västerås är Sveriges enda tillverkare av spabad, vilket betyder att de anpassar sina spabad till svenska förhållanden. Funktionerna passar ett svenskt klimat vilket till exempel innebär att spabaden är så pass djupa att vattnet även täcker axlarna. Genom tekniska finesser är det också lätt att hålla rent i spabadet.

Fördelar med spabad

Ett spabad utomhus kan ge en extra guldkant i tillvaron och bli en samlingsplats för familj och vänner. Det är perfekt att efter en lång dag lägga sig i spabadet så att kroppen slappnar av och du blir mer rofylld. Ett varmt bad minskar stress samt att blodflödet i kroppen ökar när vi badar i varmt vatten. Ett spabad är alltså mycket positivt för din hälsa.

Att välja modell

Viskan Spa Center har 15 olika modeller att välja mellan, där du kan anpassa spafunktion, färg och storlek efter egen smak. Du kan välja bland modeller som rymmer hela familjen eller de som är anpassade för par. Tänk också på att vårda ditt spa genom att använda desinfektionsmedel, med eller utan klor. Även vattnets pH-värde måste hålla rätt balans och du kan även komplettera med filter som måste bytas med jämna mellanrum.

Redovisning för egenföretagare

Som egenföretagare måste du enligt lag ha koll på din bokföring, momsrapporter, bokslut och liknande. För att allting ska gå rätt till kan det vara en bra idé att anlita en redovisningsbyrå. Om du och ditt företag finns i Malmö kan det vara en bra idé att hitta hjälp lokalt.

Varför anlita en redovisningsbyrå som egenföretagare?

Som egenföretagare kan du ha mer eller mindre redovisning att göra, beroende på hur stort ditt företag är. Du som innehavare av företaget är skyldig att all redovisning går rätt till och det kan ofta vara svårt att hålla koll på alla lagar och regler. En redovisningsbyrå har koll på detta och du kan lägga tid på din expertis.

Vad behöver du redovisa?

Det som tar mest tid och som kommer att behöva ska ofta är den löpande bokföringen. Varje försäljning eller inköp måste redovisas, har du många sådana blir det en hel del verifikat som måste redovisas. Du kommer också att behöva göra momsdeklarationer, bokslut och inkomstdeklarationer som exempel och dessa kan vara kluriga att förstå sig på.