Soffor

Soffan har funnits med oss under lång tid. Det är en flexibel möbel som kommer i en mängd utföranden.

En social mittpunkt

Soffan är ofta lite av en social mittpunkt i våra liv. De flesta kan nog minnas en mängd tillfällen när de har umgåtts med andra i en soffa. Från fika med släkten under en födelsedag till lata filmkvällar med familjen. Eller kanske tv-spel och fotbollsmatcher med vänner. Soffan är en naturlig plats för avslappnat umgänge. Soffan inbjuder med sin utformning till umgänge och uppmuntrar folk att komma närmare varandra.

Fredagsmys

För familjen har soffan alltid varit en plats i centrum. Det myntade begreppet fredagsmys är något som går hand i hand med soffan. Få skulle nog kunna tänka sig att kalla det för fredagsmys om man sitter på separata stolar! För många är fredagskvällen de spenderar i soffan ett måste efter en tuff vecka på jobbet. En chans att verkligen slappna av.

Många alternativ

Soffor kommer i mängder av olika utföranden för att passa alla behov. Från små tvåsitssoffor för den som har begränsat utrymme, till sjusitsiga soffor med divaner för den stora familjen. Idag är många soffor också modulära, vilket gör det extra lätt att anpassa dem efter just dina behov. Även om de behoven förändras med tiden.

Även designen varierar mycket. Från stram till avslappnad, klassisk till trendig. Det finns oftast många olika klädslar och färger att välja mellan, så att det alltid går att hitta en soffa som passar in i hemmet. Klädseln kan vara av läder eller tyg och i vissa fall kan den tas av och tvättas. En bra egenskap för en barnfamilj. Det innebär också att man lätt kan förnya sin soffa med en ny klädsel.