Trallvirke av högkvalitet

Trallvirke kommer i en rad olika sorters träslag. De vanligaste träslagen för trall är furu och lärk, ibland används dock gran samt lyxigare träsorter som ceder. De första två kommer ofta tryckimpregnerade för utomhus användning. Tryckimpregnering är viktigt för att skydda mot röta och skadedjur. Träet kan också komma värmebehandlat. En värmebehandling gör att träet blir mer slitagestarkt och hårt, det skyddar också mot röta men inte mot skadedjur.

trall

Tryckimpregnerat/värmebehandlat trallvirke

Fördelen med tryckinpregnerat och värmebehandlat trä är längre hållbarhet. Tryckinpregnerat virke är till för att hålla mellan 20 till 25 år om det är korrekt utfört. Dessutom går det utmärkt att använda i marken eller på ställen där det flödar mycket vatten. Tryckimpregnerat trä är dessutom mycket billigare om man jämför med träslag som är naturligt resistent mot röta. Tryckimpregnerat virke kan dock vara en utmaning att måla.

Komposittrall

Komposittrall är ett trallvirke av redig kvalitet. Det blir allt mer populärt då det är underhållsfritt och tål allt sorts väder i jämförelse med trä. Därmed har komposit hög livslängd. Komposit kan också efterlikna olika träslag och färger vilken är väldigt omtyckt. Komposit kan dock vara dyrt om man jämför med både starka och impregnerade träslag. Både komposit och tryckimpregnerat virke är högkvalitativa produkter och passar bra som trall.