Altanmöbler

Unna dig något unikt i sommar

För oss solälskare har årets höjdpunkt kommit. Planeringen är i full gång, trädäcket ska oljas, markisen ska rengöras och altanmöblerna ska fram.

När det kommer till möbler för altanen eller soldäcket finns det en del faktorer som man bör ha i åtanke. Matchningen mellan underlaget och själva möblemanget är inte alltid så lätt som man tror. Framför allt inte om det är ett underlag av trä som både kan blekas och slitas med tiden. Ska man dessutom använda sig av dynor och dekoration i färger är det viktigt att satsa på ett möblemang i en färg som passar tillsammans med mycket. Gärna basfärger.

De skandinaviska altanerna är i allra flesta fall byggda av trä. I grunden är det färgen brunt som vi har att jobba med. Varje år oljar man underlaget, vilket ger det en mörkare ton. Men med tiden och solens slit så blir färgen allt mer grå. Därför rekommenderar vi ett möblemang som smälter in ihop med den bruna grunden.

Svart är ett bra val. Det spelar ingen roll om det är av trä, plast eller metall. Den svarta färgen fungerar ihop med både den bruna altanen men ger dig också fria tyglar till färgstarka dekorationer och inredningsprylar. Varför inte ett härligt olivgrönt set av tallrikar och glas som både livar upp altanen och den grillade maten på tallriken?

Antagonisten till svart är vitt, som också är ett väldigt bra val när du väljer dina altanmöbler. Det finns ett flertal härliga hängsoffor och hängmattor som kan monteras mot fasaden och som ger altanen en underbar myskänsla. Tillsammans med några lyktor i stål och ett glas av din favoritdryck känns det som att du svävar fritt i ditt egna sagoland. Sommaren är härlig!

Ägna lite tid åt möblemanget, du kommer verkligen få igen det!