Fåtöljer

En viktig dag

Att planera en konferens kan vara svårare än du tror. Vad och var ska man tänka på under planeringen?

Ett vedertaget koncept som funnits med oss i generationer kallas konferens. Här har du som företagare, beslutsfattare, anställd eller kund möjlighet att få en inblick i den specifika verksamhetens nyheter och händelser. Nästan alla av oss som varit aktiva i arbetslivet några år har varit på en konferens. Bra som dåliga. Men hur väljer man rätt typ av konferensanläggning för det specifika tillfället?

Ut ur kontoret

Du som företagare eller beslutsfattare har här en ypperlig chans att ta med dina anställda från den vanliga arbetsplatsen och bjuda på variation. Utbudet och valmöjligheterna är nästintill överväldigande. Men se det som en möjlighet att faktiskt skapa en riktigt rolig och inspirerande arbetsdag för dina medarbetare som i längden också ska generera trivsel och resultat till din verksamhet.

Börja med att bryta mönstret. Vi människor fastnar lätt i våra vardagliga rutiner. Om ni i vanliga fall sitter i en kontorsbyggnad mitt i centrum, prova då att hålla konferensen på en herrgård utanför stan. Skulle situationen var tvärtom och företaget är beläget i en mindre, lugnare stad är det alltid trevligt att besöka en större stad. Varför inte ta med personalen till ett hotell med en skybar? Alternativen är oändliga. Det viktigaste är att man erbjuder något nytt som framför allt bryter gamla mönster. På köpet får du en konferens där informationen som framförs faktiskt blir lättare att ta in för de som medverkar.

Oroa dig inte

Vi vet. Det första man tänker är att man kommer behöva ägna tiden som motsvarar en heltidstjänst för att kunna planera den kommande konferensen. Men det finns hjälp att få. I stort sett varje stad kryllar av företag som hjälper andra företag med just konferensplanering.