Massagestolar

Över hela världen används massage i avslappnande, förebyggande och rehabiliterande syfte. Metoden att knåda och klämma på olika muskelgrupper och tänja muskelfästen har under tusentals år använts. Från början kom massagen österifrån men tack vare dess fantastiska effekter är det idag lika populärt i västvärlden. Så populärt att även massagestolen uppfunnits. Man kan numera hitta massagestolar i flera olika modeller och utföranden.

Varför massage?

Genom att få massage blir kroppen smidigare samtidigt som man förebygger skador och onödiga belastningar. Massage hjälper även vid stela och ömma muskler. Man får dessutom en ökad blodcirkulation och immunförsvaret kan förbättras tack vare att lymfsystemet stimuleras. Slaggprodukter rensas ut från kroppen. Ytterligare en positiv effekt man får från massage är att man kan minska stress och får istället ett ökat flöde av lugn och ro samt må bra-hormoner. Tack vare att massagestolar kommit ut på marknaden kan man få tillgång till massage när man vill. Med tanke på dagens stressade vardag behöver alla ibland en stunds avkoppling, och det får man bäst med hjälp av massage.

Massagestolar

Massagestolar fungerar nästan som riktiga massörer. De arbetar systematiskt med olika muskelgrupper och kan anpassas med olika grepp, hårdhet och tempo. Man kan välja om man vill ha en mer djupgående massage eller avslappningsmassage. Flertalet arbetsplatser köper eller hyr massagestolar som en förmån till sin personal. Även i köpcentrum, på gym och andra offentliga platser kan massage i massagestol erbjudas. Med en massagestol kan man välja hur länge man vill sitta, om man exempelvis känner att man behöver förlänga massagetiden. Möjligheten till täta massagetillfällen är en annan stor fördel då man investerar i en massagestol.

Det man ska tänka på när man får massage är att man fyller på vätskedepåerna. Vid massagen händer det massor i kroppen. Allt från blodkärl till muskler, hormoner och lymfsystemet påverkas och cirkulationen ökar. Efter massagen ska man därför tänka på att dricka mycket vatten.